Gázpalackokat vittek ki az égő épületből

Volt dolguk a pécsi tűzoltóknak tegnap, sőt még éjszakára is jutott a munkából.

hirdetés

Kővágószőlős egyik családi házának udvarában feltehetően eldobott cigarettacsikk okozott tüzet késő délután, körülbelül száz négyzetméteren égett az udvarban a száraz füves és szederindás terület. A pécsi tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.
Pécsváradon helyszíni ellenőrzést hajtott végre a Baranya Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, mivel kommunális hulladék égett.

Tegnap éjszaka Pécsett, a Darázs dűlőben egy huszonöt négyzetméter alapterületű hétvégi ház égett teljes terjedelmében, melyet a pécsi tűzoltók oltottak el. Személyi sérülés nem történt.

Szintén éjszaka Bogádon, a Béke tér egyik udvarában melléképület és fatároló égett teljes terjedelmében, mintegy hetven négyzetméteren. A tűz a szomszéd udvarra is átterjedt, ahol tyúkól és tároló teteje károsodott. A Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei az épületből két PB-gázpalackot is kihoztak, mindeközben két sugárral oltották a lángokat. A feltételezhetően elektromos meghibásodás folytán keletkezett tűzben senki nem sérült meg, a tároló teljes tetőszerkezete megsemmisült.