Tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 20 éves gépjárművezető elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

hirdetés

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Komlói Rendőrkapitányság annak a férfinak az ügyében, aki 2016. március 27-én 8 órakor személygépkocsijával Vásárosdombón, a vasúti kereszteződésben a fényjelző készülék tilos jelzését későn észlelte, fékezett, de ennek ellenére a sínekre csúszott, és az ott elhaladó vonatnak ütközött. A balesetben a 20 éves gépjárművezető nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az alkoholszonda a dombóvári férfinál pozitív értéket mutatott, ezt a további mintavétel eredménye is igazolta. A gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy az éjszaka folyamán alkoholt fogyasztott, de azt mondta, a baleset körülményeire nem emlékszik.

Vele szemben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták a büntetőeljárást.