Tini rabolt ki egy kiskorút

A Pécsi Járásbíróság február 18-án elrendelte egy fiatalkorú gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapra, rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

hirdetés

A Pécsi Törvényszék közlése szerint a fiatalkorú gyanúsított február 16-án az esti órákban Pécsen megtámadta a kiskorú sértettet, mert látta, hogy kezében egy 1000 forintost tart.

A sértettet ruhájánál fogva egy padra lenyomta, ököllel arcul ütötte, kezét a pénz megszerzése érdekében kicsavarta. A sértett a pénzt erősen szorította, a gyanúsított ekkor a zsebébe nyúlt, onnan kivett egy 15 000 forint értékű mobiltelefont, közben eltépte a sértett pulóverének zsebét. Ezt követően elszaladt a helyszínről.

Még ugyanezen a napon egy pécsi élelmiszerüzletben bolti lopás miatt intézkedtek a fiatalkorú gyanúsítottal szemben a rendőrök, amelynek során ruházatából előkerült a sértett telefonja.

A fiatalkorú gyanúsított ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, ezért elrendelték előzetes letartóztatását. A határozat nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.