Tinik raboltak Pécsen

A rendőrök egy napon belül azonosítottak és elfogtak négy fiatalkorú fiút, akiket két pécsi férfi kirablásával gyanúsítanak – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Október 30-án éjjel 2 órakor Pécs belvárosában egy fiatalokból álló társaság bántalmazott egy 16 éves fiút, majd a kabátját és a tárcáját elvették. Szintén október 30-án 2 óra 30 perc körül a korábbi helyszíntől nem messze egy 37 éves férfit támadtak meg ismeretlenek, akit bántalmaztak, és tőle kabátját elvették.

A bántalmazás következtében a 37 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett, a 16 éves fiút a mentők kórházba szállították.

A bűncselekménnyel kapcsolatban a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói még a bejelentés napján vasárnap délelőtt folyamán beazonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőket. A négy fiatalkorú fiút kihallgatták gyanúsítottként, a házkutatások során a sértettek kabátjait és egyéb értékeit a rendőrök lefoglalták.

A Pécsi Rendőrkapitányság a négy gyanúsított ellen – őrizetbe vételük mellett – csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt indított eljárást.