Több fürdőző is bajba került a Balatonnál

Vasárnap többször is segíteniük kellett a vízirendőröknek a Balatonnál.

hirdetés

A Siófok-Sóstó előtti vízterületen, a parttól mintegy 1200 méterre vasárnap 13 órakor észlelték a balatonfüredi vízirendőrök, hogy két nő kér tőlük segítséget, akik gumimatraccal sodródtak a vízen. A bajbajutottak a hozzájuk siető rendőröknek elmondták, hogy önerőből nem tudtak partot érni, ezért az egyenruhások a szolgálati kisgéphajóba emelték és a közeli partra szállították őket.

Szintén gumimatracról kért segítséget a vízirendőröktől az a nő és férfi, akik a siófoki Ezüstpart előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1500 méterre az erős déli szél és a hullámzás miatt voltak képtelenek partra jutni. Az egyenruhások ezért a matraccal együtt a hajójukba emelték és part-közelbe vitték a fürdőzőket.

A Siófok-Sóstó előtti vízterületen, mintegy 1200 méterre a parttól a vízirendőrök siettek két sup deszkás személy segítségére, akik elmondták, hogy az erős déli szél miatt saját erejükből nem tudtak partra jutni. A rendőrök ezért őket is és deszkájukat a szolgálati kisgéphajóba emelték és partra szállították.