Több hónapig lopott a betörőpáros

Több sértettet károsított meg két tolvaj Mohácson.

hirdetés

A Mohácsi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás, jármű önkényes elvétele, kifosztás és csalás miatt nyomozott az ellen a férfi és nő ellen, akik áprilistól kezdődően rendszeresen követtek el bűncselekményeket Mohácson. A 24 éves mohácsi férfi és társa, egy 28 éves szintén mohácsi nő általában családi házakba surrantak be. A lopások során márkás edzőcipőket, ruhaneműket, mobiltelefont, készpénzt és bankkártyákat loptak el, de előfordult olyan eset is, amikor egy házból próbáltak ellopni egy nagyértékű televíziót, de leejtették és összetört, ezért ott hagyták.

A páros nem csak apróbb lopásokat követett el, egy alkalommal a kölcsönkért gépkocsi indítókulcsát a gépkocsival nem vitték vissza, és azzal a tulajdonos engedélye nélkül közlekedtek. Ezen felül a páros női tagja két alkalommal kifosztást is elkövetett, egy alkalommal egy 86 éves idős hölgy figyelmét elterelve kikapta a kezéből a pénztárcáját, a másik esetben pedig éjszaka egy padon alvó férfit lopott meg. A két tolvaj ügyében összesen tizenegy rendbeli bűncselekmény megalapozott gyanúját tárta fel a rendőrségi vizsgálat.

Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(Kiemelt képünk illusztráció!)