Több mint húszmilliós kárt okozhattak

Több mint 23 000 000 forint kárt okozott ügyfeleinek a pályázati ügyintézést vállaló két pécsi nő, közölte a rendőrség.

hirdetés

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség, csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság az ellen a két 57 éves helybeli nő ellen, akik 2016-tól kezdődően több tucat ügyfelüket károsították meg a baranyai megyeszékhelyen. A két nő pályázati ügyintézésben járatos szakemberként hirdette magát, ügyfeleiknek ezen kívül kedvezményes hitelkártyákat is ígértek.

A megalapozott gyanú szerint F. Istvánné és B. Sylvia a hozzájuk forduló magánszemélyektől jellemzően többszázezer, a vállalkozásoktól több millió forintot vett át előlegként, azonban az ígért szolgáltatást nem teljesítették, és a pénzt sem fizették vissza.

A rendőrségi vizsgálat a két gyanúsítottal kapcsolatban összesen negyvenkét rendbeli jogsértés megalapozott gyanúját tárta fel.

A két gyanúsított ellen – F. Istvánné előzetes letartóztatása mellett – folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.