Tócsa miatt lett fogyatékos

Víztócsa miatt szenvedett maradandó egészségügyi károsodást az autóvezető, miután egy országúti tócsát kikerülő gyalogos nő miatt karambolozott egy másik gépkocsival. A nőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték segítségnyújtás elmulasztása miatt.

hirdetés

A vádlott nő még 2015. január 15-én az esti órákban a Somogyapáti és Szigetvár közötti útszakaszon közlekedett gyalogosan, amikor feltehetően egy víztócsát készült kikerülni úgy, hogy az úttest szélétől a közepe felé lépett.

Ekkor a vele szemben közlekedő egyik sértett, a vádlott mozgása miatt az általa vezetett gépkocsi kormányát elrántotta balra, a járműve megcsúszott, és összeütközött a vele szemben közlekedő, másik sértett által vezetett személygépkocsival.

A balesetet követően – most idézzük a Pécsi Törvényszék hivatalos megfogalmazását – “a két gépkocsi a menetirányukat tekintve a jobboldali árokban nyerte el nyugalmi helyzetét”.

A vádlott segítségnyújtás nélkül futott el a helyszínről.

A két gépkocsiban összesen négyen ültek, valamennyien megsérültek. A szemből érkező gépkocsi vezetőjénél a balesetben bekövetkezett sérülése maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A Szigetvári Járásbíróság február 16-án kihirdetett ítéletével L. R. vádlottat segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett közlekedés biztonsága elleni vétség miatt 1 év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.