Tréfából fújták fel munkatársukat a pékek

Három péket ítélt felfüggesztett börtönbüntetésre a Pécsi Törvényszék, mert a fiatalok munkatársukat levetkőztették, és sűrített levegővel a fenekébe fújtak. Csak a szerencsén múlt, hogy az áldozat túlélte a viccet.

hirdetés

Először vélhetően viccesnek találták B. Gábor felfújásának ötletét, de gyorsan lefagyott a mosoly az arcokról, amikor a fiatalember a lisztes padlóra került.

Az ötletgazda, S. János az egyik pécsi kenyérgyárban a zsömleadagoló sűrített levegős takarítása közben találta ki a “felfújást”

Két társával lefogták a férfit, majd S. János lehúzta a nadrágját és az alsógatyáját, a sűrített levegővel működő pisztolyt pedig  a végbelébe helyezte – hangzott el a Pécsi Törvényszéken.

– A fújás után falfehér lett, szörnyen jajgatott, amikor tele lett levegővel, ekkor már nem nevetett senki – mondta ez egyik szemtanú a bíróságon.

Gábor végül saját lábán ment kórházba, ahol kiderül, hogy csak a szerencsének köszönheti életét, mert ha egy kicsit több levegőt kap, akkor szétrobbantak volna a belei, és elvérzett volna.

A három dolgozót személyes szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt ítélték el. Az elsőrendű vádlott S. Jánost két év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék, de a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette, két társa szintén felfüggesztett börtönt kapott.