Trükkös tolvajpárost kergetnek a zsaruk

A rendőrök keresik azt a nőt és azt a férfit, akik egy szentlőrinci lakásból hetvenezer forint készpénzt vittek el – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A Szigetvári Rendőrkapitányág eljárást indított lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. március 1-jén 13 óra 15 perc és 13 óra 40 perc közötti időben a sértett lakásába becsengetett egy ismeretlen nő azzal a kéréssel, hogy adjon neki papírt és íróeszközt, mert az egyik lépcsőházban lakó személlyel szeretne beszélni, akitől ingatlant vásárolna vagy bérelne.

A sértett beengedte az ismeretlen hölgyet, aki lekötötte a figyelmét, közben egy férfi a lakásba besurrant és onnan hetvenezer forint készpénzt lopott el. Ezt követően az elkövetők egy sötétkék színű, jó állapotban lévő Ford Escort típusú személygépkocsival elhagyták a helyszínt.

Az egyik elkövető egy 25 év körüli, körülbelül 160 cm magas, jól öltözött nő.

tolvajno

Társa egy 30 év körüli, 168-170 cm magas, rövid hajú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor a fején egy zöld siltes, felirat nélküli baseballsapkát, szürke nadrágot és azonos színű pulóvert viselt.

tolvajfi

A Szigetvári Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a grafikán látható férfit és nőt felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ,,Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy személyesen jelentkezzen munkaidőben (h-cs: 8 – 16; p: 8 – 13) a Szigetvári Rendőrkapitányságon.