Tűzoltók lepték el a pécsi erőművet

Éjszaka tartottak gyakorlatot a tűzoltók részére, amelynek a Pannon Hőerőmű Zrt. adott otthont.

hirdetés

A feltételezett szituáció szerint a kamerarendszer füstöt jelzett az északi bejáratnál, ahol nagy mennyiségben tároltak mezőgazdasági- és faapríték-hulladékot. Az éjszakai műszakot ellátó homlokrakodó sofőrje a helyszínre ment, megemelte a füstölgő árut, amelynek következtében az izzó rész levegőt kapott és begyulladt.

Az esetet követően a sofőr jelezte a tüzet az ügyeletes mérnöknek, aki értesítette a létesítmény kiképzett tűzoltó szakembereit, illetve a hivatásos tűzoltóságot. A pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság részéről húsz tűzoltó vett részt a feladat végrehajtásában.

A hivatásos egységek kiérkezéséig a létesítmény tűzoltói a tüzet két sugárral körülhatárolták. A tűz azonban további betárolt, éghető anyagokat is veszélyeztetett, valamint két munkás felkutatása is a tűzoltók feladata volt. A személymentésre mentési csoportok alakultak, akik a helyi szakemberek segítségével lejutottak a sérültekhez, majd épségben felhozták őket a füsttel telített helyiségből.

A nagy füstképződés miatt ventillátorokat is telepítettek a helyszínre, amelyek segítségével a füsttel telítődött alagút déli oldalról az északi oldal irányába végezték a szellőztetést. A tüzet végül megfékezték a beavatkozók és a személymentést is szakszerűen végrehajtották.