Újabb autós erőszak Pécsen!

Csak úgy leverte a tükröt

Újabb áldozatát szedte a nyáron népszerűvé vált pécsi sport, az autók visszapillantó tükrének letörése. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség ugyanis szeptember 7-én emelt vádat az ellen a pécsi fiatalember ellen, aki egy nézeteltérés során egy ütéssel leverte a mögötte haladó személygépkocsi visszapillantó tükrét.

hirdetés

A férfi, akinek a tükre bánta a nézeteltérést az ügyészség szerint a Mártírok útján kanyarodott ki a tükörtöréssel vádolt sofőr kocsija elé, de a manővert veszélyesnek ítélte meg, ezért rádudált a vádlottra. A közelben lévő piros lámpánál feltorlódott a kocsisor, ezért mindkét autó megállt – írja az ügyészség közleménye. A vád szerint a vádlott ekkor kiszállt a kocsijából, szitkozódva a mögötte álló autóhoz ment, majd ráütött annak bal oldali visszapillantó tükrére, letörve azt. Az autóban így szó szerint egy csapásra 8 ezer forintos kárt csinált.

Csak úgy leverte a tükröt

Emellett “közösségellenes és erőszakos magatartása” a vád szerint megrémítette azokat, akik a tükörtörés szemtanúi voltak. Ennek következtében a férfit garázdaság vétsége miatt akár két év szabadságvesztéssel is büntethetik.

Íme a videón is megörökített tükörtörés:

Nem az első visszapillantó tükör ellen elkövetett agresszív tett ez Pécsett. Mint arról korábban beszámoltunk, júniusban emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki annyira felhúzta magát a forgalomban, hogy lerúgta egy nő autójának tükrét. Erről, a Rákóczi út és a 6-os kereszteződésében történt esetről is készült videó:

A térfigyelő-kamera képein jól kivehető, hogy a fehér Mercedes megállt a pirosnál és nem sokkal később a mögötte haladó is a lámpához ért. Az autó sofőrje is fékezett, azonban nem tudott időben megállni, nekicsúszott az előtte álló gépkocsinak. A Mercedes sofőrje a koccanás után kiszállt autójából és a mögötte álló gépkocsihoz ment, közben hangosan szidalmazta a benne ülő női sofőrt. Mikor pedig odaért hozzá, egy határozott mozdulattal a bal oldali visszapillantó tükrét lerúgta

Ezt tette a részeg tükörtörő

Később, szintén még júniusban a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy újabb esetről számolt be, ami februárban történt: egy férfi ugyanis részegen törte le egy autónak a tükrét. Az ügyészség szerint a férfi az út közepén gyalogolt részegen, mikor egy arra haladó gépkocsi megpróbálta kikerülni, a férfi azonban a nála lévő súlyos táskával leverte annak tükrét.

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen is, aki júniusban nemes egyszerűséggel lerúgta egy másik autós visszapillantó tükrét, mert felbosszantotta magát. A férfi az ügyészség szerint épp egy ismerősével autózott Pécsen, amikor egy kereszteződésben keveredett nézeteltérésbe a mögötte haladó sofőrrel. Ismerőse egy piros lámpánál kiugrott az autóból, és vitatkozni kezdett a másik vezetővel és a mellette utazó nővel. Ekkor szállt ki a vádlott férfi is, aki rángatni kezdte a másik kocsi első ajtaját, közben trágár és becsmérlő kijelentéseket intézett a sofőrhöz. A lámpa zöldre váltott, a nő megkérte a férfit, hogy engedje el az ajtót, erre ő felháborodva lerúgta a jobb oldali visszapillantó tükröt, 75 ezer forintos kárt okozva ezzel.