Újabb drogfogások Baranyában

A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint házkutatást tartottak a rendőrök egy harkányi férfi lakóhelyén 2016. április 27-én 6 óra 30 perckor, amelynek során 1502 tő, különböző fejlettségi fokú indiai kendert, valamint bruttó 940 gramm szárított növényi törmeléket találtak.

hirdetés

A növényeket a rendőrség lefoglalta, hatóanyag-tartalmuk szakértői vizsgálata folyamatban van. A rendőrök a házból egy 41 éves férfit állítottak elő, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, a férfi a nyomozóknak részben beismerő vallomást tett.

Vele szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a büntetőeljárást. A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nagypeterdi szőlőhegyen egy pincében 2016. április 27-én 15 óra 45 perckor intézkedtek a rendőrök két pécsi férfival szemben, ahol tíz darab kábítószergyanús növényt, valamint a termesztéshez szükséges berendezéseket foglaltak le.

A 34 éves M. Gy. és a 36 éves K. Sz. pécsi lakosokat a rendőrök előállították, és kihallgatták gyanúsítottként kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A gyorsteszt mindkét férfinál pozitív eredményt mutatott, a gyanúsítottakkal szemben a Szigetvári Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.