Ütközött, továbbment, azután az árokba hajtott

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki gépkocsijával nekiütközött a vele szemben közlekedő személygépjárműnek, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a baleset helyszínét.

Segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 59 éves orfűi férfi ellen. A férfi még tavaly november 21-én 10 óra 40 perckor Pécsett, a Hársfa úton – a Komlói út irányából a Május 1. utca irányába – ment kocsijával. Egy kanyarban megcsúszott, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépjárműnek. Az ütközés során a szabályosan közlekedő gépjármű vezetője könnyebben megsérült. A férfi az ütközést követően pár méter után megállt, kiszállt, megnézte a saját gépkocsija állapotát, majd visszaült az autóba és adatai hátrahagyása nélkül elhagyta a helyszínt. Elindulását követően ismét megcsúszott és az út melletti árokba hajtott.

A rendőrök a férfit kihallgatták gyanúsítottként, az ellene folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pécsi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Hirdetés