Ütött az elégedetlenkedő pécsi hajléktalan

A Pécsi Törvényszék április 13-án kezdi el tárgyalni annak a pécsi hajléktalannak az ügyét, aki a vád szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi központjában többször megütött egy önkéntest, akinek még a szemövegét is összetörte.

hirdetés

Január 21-én délelőtt egy hajléktalan jelent meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi központjának nappali melegedőjében, érkezését követően – a vád szerint – több dolog miatt is háborogni kezdett, és az ott lévő önkéntes nőt szidalmazta,  egy idősebb és két fiatalabb nőbe is belekötött. Az önkéntes ekkor felszólította a hajléktalant, hogy hagyja abba, erre ismét szidalmazni kezdte őt. Az önkéntes ezután  távozásra szólította fel, ekkor azonban a férfi a vád szerint ütésre emelte a kezét.

Ekkor a szeretetszolgálat munkatársa az önkéntes nő és a háborgó férfi közé állt, és ruhájánál fogva próbált kiterelni az épületből. A hajléktalan ezután a vádirat szerint 3-4 alkalommal ököllel arcul ütötte a szociális segítőt, akinek a szemüvegét is összetörte.

A sértett szociális segítő nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott ellen egyébként a Pécsi Járásbíróságon még három vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás is folyamatban van – áll a törvényszék közleményében.