Vádat emeltek a pécsi trafikrabló ellen

Nem kaszálhatnak sokat

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a pécsi férfi ellen, aki június és augusztus között fegyverrel rabolt ki négy pécsi dohányboltot.

hirdetés

A vádlott idén nyáron rendszeresen fogyasztott alkoholt és kábítószert, munkahelye és jövedelme azonban nem volt, ezért elhatározta, hogy dohányboltokat rabol ki, hogy pénzhez jusson. Ennek érdekében vásárolt egy játékfegyvert és készített egy álarcot.

A férfi június 7-én a késő esti órákban követte el az első bűncselekményét, amikor Pécsett, az Esztergár Lajos utcai trafikba ment be, arcát a maszkkal eltakarta, a játékfegyverrel pedig megfenyegette az eladót és elvitte a bevételt. Ezt követően a férfi további három dohányboltot rabolt ki, és összesen több mint félmillió forintot tulajdonított el
a négy üzletből.

A rendőrök augusztus 23-án, a késő esti órákban fogták el a férfit, aki ekkor épp egy újabb dohánybolt kirablására készült. A rendőrök őrizetbe vették, és gyanúsítottként kihallgatták az elkövetőt, aki beismerte a rablások elkövetését.

A vádlott cselekménye fegyveresen elkövetett rablásnak minősül, amit a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethet.