Vádat emeltek egy pécsi ügyvéd ellen

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat az ellen a korábban ügyvédként dolgozó pécsi nő ellen, aki a gyanú szerint 2009 és 2011 között két ügyfelét több mint 20 millió forinttal károsított meg.

hirdetés

Varga-Koritár György főügyész közölte: a vádlott és az egyik sértett korábban munkatársak voltak, közöttük jó viszony alakult ki, és a vádlott közreműködött a sértett számos, ingatlanokkal kapcsolatos jogügyletében. Mivel a sértett gyakran vásárolt és értékesített ingatlanokat, ezért az ügyvéd azt javasolta neki, hogy az ingatlanvásárlásra szánt, illetve az értékesítésből befolyt összegeket helyezze el nála ügyvédi letétbe, mivel annak magasabb a kamata, mint a piaci kamat, továbbá a letétbe helyezett összegre védelmet nyújt az ügyvédi felelősségbiztosítás – tette hozzá az ügyész.

A vádhatóság szerint a nő színlelt szerződések alapján 2009 és 2011 között különböző összegeket vett át volt kollégájától, valamint annak lányától, de a pénzt saját céljaira fordította, és több mint 20 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt ellene vádat, az ügyvédet – ha a bíróságon is bebizonyosodik a bűnössége – akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.