Vérzett a feje, nézett rám és nyöszörgött

Az oldi 23 éves férfi kezében tavaly sült el engedély nélkül tartott légpuskája, ami halálra sebezte a 11 hónapos fiát. A férfi öngyilkos akart lenni, de a kezébe került Biblia miatt letett szándékáról.

hirdetés

A vádiratból az derül ki, hogy egy felelőtlen tréfa – ijesztgetés – miatt kellett meghalnia annak a csecsemőnek, akit tavaly ősszel apja lőtt fejbe a baranyai Oldon.  A férfi elismerte bűnösségét az első bírósági tárgyaláson, de azt mondta, hogy nem akarta megijesztgetni a csecsemőt, amikor kézbe vette a fegyvert, a ravaszon volt a keze, de nem tudta, hogy töltve van.

– Akkor történt meg, aminek nem kellett volna megtörténnie soha az életben! Mit tettél – kiabálta a barátnőm, akkor láttam, hogy gyerek feje vérzik. Azonnal felkaptam és rohantam vele, autóval vittem a siklósi kórházba – mondta megrendülten, könnyeivel küszködve az édesapa.

A csecsemőt Pécsre szállították, de nem sikerült megmenteni az életét. A lövedék a homlok közepén hatolt be, majd az agyban állt meg. Halálát súlyos agyi roncsolódás okozta.

-Vérzett a feje, nézett rám és nyöszörgött. Szörnyen éreztem magam, azt hittem rögtön megszakad a szívem és meghalok – mondta a bíróságon a vádlott, aki napokig az öngyilkosságon gondolkodott, majd kezébe akadt egy Biblia.

– Olvastam, és templomba jártam, ez volt az ami segített feldogozni, hogy mit tettem, és megmentetett az életem – mondta bíróságon könnyezve a férfi, aki egy hónapja felségül vette barátnőjét, aki most három hónapos terhes.

A férfi azért szerezte be a puskát, mert elszaporodtak a patkányok a ház körül, gondolta, hogy lelövi őket. A fegyverért két kecskét adott cserébe, mert élettársa ki nem állhatta őket.

– Nem bírtam egyet sem eltalálni, a patkányok is gyorsan szaladtak, ezért gondoltam elcserélem egy mobiltelefonra – tette hozzá. – Ezért hívtam a barátaim, hogy próbálják ki. A lövés előtt néhány perccel járt arra egy rendőrjárőr, ő figyelmeztetett, hogy fejezzük be a belterületen tiltott lövöldözést, majd továbbhajtott.

A kínai légpuskához engedély kellett volna, mert lövedék a torkolati sebessége miatt fegyvernek minősül – mondta az ügyész a bíróságon, aki gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja a férfit.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházra ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.