Visszajárt lopni áldozatához a nagyharsányi férfi

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki pénztárcát és táskát lopott egy nagyharsányi házból.

Lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 49 éves nagyharsányi férfi ellen.

A férfi 2019. november 20-án egy helyi férfi lakásából eltulajdonított egy pénztárcát. Két nappal később ismét visszament az idős sértetthez, hogy segítsen neki fát vágni, majd a munka végeztével bement a lakásba, és ellopott egy táskát a benne lévő iratokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt. A táskalopást követően egy bankautomatához ment, ahol több százezer forintot vett le az eltulajdonított bankkártyával.

A rendőrök a feljelentést követen pár órán belül beazonosították, majd elfogták az elkövetőt, gyanúsítotti kihallgatásán részletes, beismerő vallomást tett. A siklósi nyomozók egy földút melletti gödörbe bedobva megtalálták az ellopott táskát és annak tartalmát, majd a lefoglalást követően november 27-én visszaadták azt a tulajdonosnak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.