Volt dolga a pécsi tűzoltóknak!

Szerdán mozgalmas napjuk volt a pécsi tűzoltóknak. Kukatüzek mellett, szabadtéri tűzhöz és gázszivárgáshoz is riasztották a beavatkozókat.

hirdetés

Tűz volt István-aknán

Három órán keresztül dolgoztak a pécsi tűzoltók egy István-aknai gumiőrlemény feldolgozó üzemben. Szerda hajnalban ütött ki tűz a telepen, amelyet az ottani dolgozók próbáltak eloltani, de nem jártak sikerrel. Egész pontosan a gumiőrlő gépben keletkezett a tűz, amely az üzem elszívó rendszerének csövében továbbterjedt a porszűrő toronyra is. A tűzoltók először a torony hűtését kezdték meg, majd a leürítő nyílást kinyitva alulról kezdték oltani a lángokat. A tűz megfékezéséhez a szellőző csövet is meg kellett bontaniuk a beavatkozóknak. Az elhúzódó kárhelyszíni munkálatok miatt, a tűzoltók reggeli váltása is a helyszínen történt meg.

Gáz volt a Petőfi utcában

Gázszivárgáshoz is riasztották a pécsi tűzoltókat tegnap. A Petőfi utcában erős gázszagot éreztek az utcán közlekedők. Egy társasházi lakásból szivárgott a gáz, ezért a szolgáltató szakembereit is a helyszínre kérték. A helyszíni információk szerint, egy meghibásodott gázkonvektorból szivárgott a gáz, amelyet további felülvizsgálatig nem használhatnak a lakók.

Szemét is égett

A Tortyogói úton mintegy négy négyzetméteren összehordott szemét égett. A tüzet rövid időn belül eloltották a tűzoltók.

Kukatüzek is voltak

Pécsett a Perczel Miklós utcában, az Aidinger János utcában, a Szabadság utcában is egy-egy kuka gyulladt ki.

Kamu tűzesetet is jeleztek

Egy szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett a katasztrófavédelem műveletirányító központjába. Pécsett egy Nagy Ferenc téri lakástüzet jelentettek be, valótlanul. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de tűzre, füstre utaló nyomot nem találtak. Minden szándékosan megtévesztő jelzés esetén feljelentést tesz a katasztrófavédelem a rendőrségen.