Zárás után maradt bent, kiverték a fogait

A Pécsi Törvényszék 4-4 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a két férfit, akik megvertek egy férfit azért, mert zárás után még bent volt a sportcsarnokban.

hirdetés

A vádirat szerint elsőrendű és másodrendű vádlott férfiak biztonsági őrként dolgoztak 2015. december 30-án Pécsett, a sportcsarnokban megtartott rendezvényen. Este 10 óra környékén a férfi mosdóból hangok szűrődtek ki, ezért a két férfi elindult a hangok felé. Ezt követően bementek a mosdóba, majd verni kezdték a záráskor még ott lévő sértettet úgy, hogy egyikük lefogta a férfit, míg a másikuk a fejét ütötte.

A bántalmazás miatt a sértett a fején szerzett többszörös sérüléseket, melyek közül négy fogának törése nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülés.

A Pécsi Törvényszék november 6-án kihirdetett határozatával a Pécsi Járásbíróság ítéletét annyiban változtatta meg, hogy a vádlottak büntetett előéletéhez fűződő joghátrányok alól történő előzetes mentesítésre vonatkozó rendelkezését mellőzte, míg a kiszabott büntetésre – M. A. elsőrendű és K. G. másodrendű vádlottakat az elsőfokú bíróság társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt 4-4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását mindkét vádlott vonatkozásában 2 év próbaidőre felfüggesztette – vonatkozó részében helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

hirdetés
Hirdetés