82 helyszínen a Diplomamentő

Lezárult a Diplomamentő program képzőknek szóló ajánlati köre, így a keretmegállapodások megkötését követően az első nyelvi képzések várhatóan augusztus végén indulhatnak el – írja a Bama.hu

hirdetés

Ezt a napokban közölte az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Pákozdi Szabolcs.

A tervek szerint 43 nyelvi képzést folytató intézmény segítségével összesen 82 helyszínen fog megvalósulni a program. Az előzetes becslések szerint a programban 13.730-an vehetnek majd részt, közülük angolt 9968-an, németet 3488-an, franciát pedig 274-en tanulhatnak majd.

A január 22-én bejelentett Diplomamentő programmal a kormány annak a mintegy 10 ezer fiatalnak a nyelvtanulását támogatja, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Erre 3 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre. Nincs korhatár és állampolgárság megkötés sem.

A közeljövőben valamennyi résztvevő e-mailben értesítést kap arról, hogy mikortól jelentkezhet az adott óraszámú és nyelvű képzésekre, amit a szintfelmérők megírása követ. A kiválasztott tanfolyam indulásának tervezett időpontjáról a képzésre történő jelentkezéskor kap információt a pályázó.