A Hungast lett a legjobb

Nettó 420 forintból olyan menüt főztek a Hungast séfjei, hogy elsők lettek az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyen – jelentette a HVG.hu

hirdetés

A Hungast Dél-Magyarország szakácsai és az Elamen Zrt. nyerték meg a METRO Vevőakadémián hétvégén megtartott Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjét. A csapatoknak nettó 420 Ft/adag áron kellett az ételeket elkészíteniük.

A versenybe bármely, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás nevezhetett. A tíz döntős csapat közül választotta ki a zsűri a Hungastot és az Elament.

Fotó: METRO

A kétfős csapatoknak három óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a menüt, és bizonyitsák, hogy nagyüzemi körülmények között is lehet egészséges fogásokat, jót és jól kínálni – bőven félezer forint alatti nyersanyag normával. A zsűri ellenőrizte az alapanyagok minőségét, mennyiségét és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását is – írja a HVG.hu.

Ez volt a Hungast menüje:

Afrikai harcsa terin, szezámmagos bundában, tökmagmozaikkal, gyömbéres birsalmapüré ágyon; sütőtökös, zabpelyhes muffin, hagymacsíra koronával

Bőrében izzasztott jércecomb filé, sajtos padlizsán toronnyal, római köményes baconos cukkini roláddal göngyölve, sült kápia szósszal, köles és árpagyöngy rizottóval

Fahéjas csokoládé mousse, narancs tükörben vaníliás céklahabbal, karamellizált körte szeletekkel

 • Szülő2

  Szerintem pedig jól főznek, én is azt eszem. A baj egyes igénytelen szülőkkel van és sajnos azoknak a gyerekeivel, akik megszokták azt az igénytelen étkezési palettát, amit eléjük tesznek (rántotthús, tészta, krumpli combó és egyéb változatai kólával és egyéb üdítőkkel). Tapasztalatból írom ezt, nem bántásból. Csak ne mindig másokban keressük a hibát.

 • egy másik szülő

  Botrány, amit ezek a gyerekek elé tesznek minden nap két éve!
  Sajnos több felháborodott próbálkozást is elnémítottak valahogyan …
  Tavaly még tüntetést is szerveztek ellenük Pécsen, de elhallgattatták a szervezőt!
  És nem a gyerekek válogatósak!

 • szülő

  Nem a brokkolival van a baj, hanem az ízekkel, meg azzal, hogy múltkor a lencsefőzelék tele volt zsizsikkel.És sorolhatnám.Na de hallom hogy igazi szakember nemigen marad meg ott. Pár nagyképű nyikhaj próbál észt osztani, akiknek még tapasztalatot, meg szakmát kellene tanulnia.

 • vackor

  Szerintem inkább a menüjük közelítsen a mindennapi kajákhoz. Nem biztos, hogy nagy lenne a kereslet a gyerekek körében a zabpelyhes muffinra hagymacsírával vagy a sült kápiára.

 • Nagyszülő

  Szülő!
  És az teljesen elképzelhetetlen, hogy a gyerek a válogatós? Vagy azt sem tudja, mi az a brokkoli, ezért nem is eszi meg?

 • szülő

  Kár hogy Pécsen ezt nem mutatják, mert amit itt főznek az gyalázat.A szakma legrosszabbjait válogatták ide?