A legkeményebb harcos: magyar

Szombaton a magyar válogatott két arany- és két ezüstérmet nyert a bilbaói kick-box Európa-bajnokságon full-contact kategóriában. A szakma súlycsoportoktól függetlenül Görbics Gábort választotta meg a Best fighternek, legjobb harcosnak – adta hírül az Index.hu

hirdetés

A 63,5 kilós Görbics Gábor esélyesként utazott az Eb-re, tavaly és és idén is nyert már világkupát, és tavaly a küzdősportok világjátékán is aranyérmes lett. A döntőben a nagy ütőerejű, egyedi stílusú Milton Barrios Galarretával küzdött. A szövetség tájékoztatása szerint Görbics higgadtan meccsel, nem rohant rá ellenfelére, taktikusan küzdött, és jól látható pontokat szerzett, amelyekkel nyerni tudott. A szakma pedig megválasztotta a full-contact „Best fighter” versenyzőjévé, vagyis a súlycsoportoktól függetlenül ennek a szabályrendszernek a legjobb versenyzőjévé.

A másik magyar aranyat Brunner Boglárka hozta. A női szupernehézsúlyban már K1-ben Európa-bajnok volt, és most is igazolta tudását. A horvát Ana Bajicot győzte le okos versenyzéssel.

A két ezüstérmesnek, Laszák Zoltának és Szabó Lászlónak világbajnokokat kellett volna verniük a győzelemért, de ebben a sportágban is védik a bírók a legjobbakat, így csak döntő fölénnyel vagy KO-győzelemmel lehet biztosra menni a címvédők ellen.

Laszák az orosz Juszup Magomedbekovot lábtechnikájával próbálta legyőzni, de nagyerejű rúgásai nem győzték meg a pontozókat, hiába mutatott be bravúros szaltó baltarúgást is. Szabó Miljan Vidovicsnak ment neki, jól kezdett, már az első menetben padlóztatta a szerbet, de végül szoros küzdelemben kikapott.

A magyar válogatott 2 arany-, 2 ezüst-, és 2 bronzéremmel 35 ország közül 3. lett full-contactban és a három szabályrendszert figyelembe véve összesítésben nyolcadik helyen végzett.