A szurkolókra kennék a balhét

Bár egyes médiumok erőnek erejével próbálták a futballszurkolókat felelőssé tenni a Fidesz székházánál történt rongálás és garázdaság miatt, minden jel arra utal, hogy az MLSZ ellen lezajlott tüntetés résztvevőinek semmi köze a Lendvay utcai vandalizmushoz – írja az Mno.hu.

hirdetés

Vasárnap jó néhány internetes portál szerette volna azt a látszatot kelteni, hogy a szurkolók állnak a Lendvay utcai vandalizmus mögött: az ATV is őket tette felelőssé a balhéért; a Nol.hu pedig „Pokolba az internetadóval” című galériájában vegyesen szerepelteti a szurkolói tüntetésről és a Fidesz-székháznál történt randalírozásról készült képeket.

Mindennek ellet mond az a tény, hogy az ultrák atrocitás nélkül lezajlott tüntetése 15 órakor kezdődött, és szűk fél óra alatt véget is ért, órákkal az internetadó elleni tüntetés előtt. A szurkolók maguk pedig saját portálukon elhatárolódtak a Lendvay utcában történt erőszakos incidensektől. Császár Attila, a Hír Televízió riportere megerősítette: ő maga nem találkozott futballszurkolókkal, és a tévéstábjukra támadó tüntetők sem fociultrák voltak.

Tévés felvételeken ugyanakkor jól látszik, hogy Demszky Gábor, egykori budapesti főpolgármester kedélyesen mosolyogva szemléli, amint a fiatalok megostromolják a Fidesz-székházat.