Állami pénz Csányiéknak

A kormány, egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz – írja az Index.

hirdetés

A lap beszámolója szerint a döntés hátterében az áll, hogy a magyar élelmiszerexporthoz kiemelten fontos a magyar sertéságazat fejlesztése, mivel a vágóhidak esetében elmaradt fejlesztések az ágazat versenyképességének csökkenéséhez vezettek.

A sertésállomány csökkenése is jelentős kihívás elé állította az ágazatot, a kormány ezért 2012-ben elfogadta a sertésstratégiát – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy felfuttatnák a disznósokat, ugyanis 2020-ig a 3 milliós sertésállományt meg kívánják duplázni. Ehhez még azt is elmondta, hogy mindez mintegy 20 ezer új munkahelyet fog majd hozni a magyar gazdaságnak.

A most bejelentett beruházás, amelyet az Mcs Vágóhíd Kft., a Bonafarm csoport tagja hajt végre, a teljes magyar sertéságazat fejlesztését, illetve a magyar élelmiszeripari kivitel növekedését is szolgálja – magyarázta Szijjártó.