Állva utaztak a legdrágább jegyet lefoglaló utasok

Pécs és Budapest között a Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk állomások közötti pályakarbantartási munkák miatt elég nehézkes a közlekedés, így gyorsvonattal és IC-vel is több mint négy órát kell utazni. A 444.hu olvasója ezért barátnőjével a volánbuszt választotta, de botrányos körülményekről számolt be.

hirdetés

A történet röviden arról szól, hogy a gyorsabb lejutás miatt barátnőjével a buszt választották, méghozzá a legdrágábbat, hogy minél komfortosabb körülmények között jussanak le a fővárosból Pécsre. Természetesen ülőhelyekre szóltak a jegyek.

Negyedórával az indulás előtt már a helyszínen voltak, a busz előtt hatalmas sor várakozott, így beálltak a végére. A járműre felszállva azon kapták magukat, hogy nemcsak a lefoglalt székeken, máshol sincs már ülőhely. A sofőrnél tett panasz után egyszerűen annyi választ kaptak: nyugodtan le lehet szállni, és jönni a következővel.

Mivel a következő busz még hosszabb menetidővel rendelkezett, és újra jegyet kellett volna venni, ezért maradtak a járaton. Szekszárdig nyolc utasnak állnia kellett, ahol végre leszálltak páran. Az olvasó embertelen körülményekről számolt be, valamint arról, hogy nem túl biztonságos állva utazni egy olyan buszon, ami 120-al halad az autópályán.

Megörökítették a kényelmes utat… (Fotó: 444.hu)