Átszállással lehet csak eljutni Pécsről a fővárosba

Mivel az autópályára való eljutás túl drága lenne, ezért a Pécs és Budapest közötti vonalon életbe lépett vágányzár miatt nem biztosíthatóak a vonatpótló buszok bizonyos szakaszokon, így marad az átszállásos rendszer – írja a Pécsi Újság.hu.

A vágányzár augusztus 31-ig tart a Pécs-Budapest vonal bizonyos szakaszain, ezért az utasok kénytelenek átszállni a buszokra. A Budapest-Pécs vonal Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk közötti szakaszain pályakarbantartási munkálatokat végeznek, ezért az IC-vonatok utasainak június 17. és július 9. között Dombóvár és Pusztaszabolcs, július 10. és augusztus 31. között Dombóvár és Sárbogárd között kell átszállnia.

A lap megkérdezte a társaságot, miért nem indítanak a teljes vonalon vonatpótló buszokat, amire azt a választ kapták, hogy az IC-vonatok megállóihoz (Sárbogárd, Pincehely, Dombóvár) nem biztosítható közvetlen autópályás eljutás, mert távol fekszenek az autópályától, és ez túl drága is lenne a vasúttársaságnak.

Az IC-k átlagosan 2 óra 50 perc alatt érnek fel a fővárosba, átszállással ez mintegy 4 óra 10 percet vesz igénybe az utasoknak.