Bántalmazott nők vallomása

Ami otthon, a négy fal között, titokban történt a legtöbb bántalmazott nő nem meséli el, azonban az orvosi látleletek mindent elárulnak a a velük történt erőszakról. November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének ENSZ világnapja.

hirdetés

A VS.hu portál felkért néhány túlélőt, mutassák meg látleleteiket és mondják el mi történt velük. Érthető módon, mindössze három nő vállalta, hogy beazonosítható adatok és név nélkül, a világ elé tárják, milyen egy bántalmazó kapcsolatban élni.

A Facebookon egy titkos csoporton belül segítenek egymáson a bántalmazott és épp bántalmazó kapcsolatban élő nők, ide csak azok léphetnek be, akik engedélyt kapnak az alapítóktól.

A lapnak az egyik alapító elmondta, hogy egy spontán ötlettől vezérelve kezdték el a virtuális közösség szervezését, ugyanis segíteni szerettek volna a bántalmazott nőkön.

Magyarországon élete során minden ötödik nő élt bántalmazó kapcsolatban a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület adatai szerint. Hetente legalább egy nő életét követeli a családon belüli erőszak.

Fotó: VS.hu