Beismerték: szíves ágy és jakuzzis szoba volt az MTA-nál

Pénteken adta hírül a Ripost, hogy a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia egyik fővárosi ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben titkos „al­kalmi együtt­lé­tekre szol­gáló kéj­bar­lan­got épí­tet­tek”, a hír pedig igaznak bizonyult, az Index is utánajárt a meredek sztorinak.

hirdetés

A Ripost cikke egy néhány másodperces videóra épült, amelyben bemutattak egy tetőtéri szobát szív alakú ággyal és sarokkáddal, az Indexnek pedig megerősítették: tényleg létezett ilyen szoba az MTA egyik épületében, ahol ráadásul nem csak ezt a szobát húzták fel, de egy komplett fitnesz-wellness részleget is. Mint írják, a cél ezekkel a kevésbé tudományos helyiségek megépítésével az volt, hogy „a munkatársak a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak.”

A kéjszobát még évtizedekkel ezelőtt az intézet egy korábbi vezetője alakíttatta ki, de az Index szerint akkor sem „kéjbarlangnak” használták, noha kérdéses, hogy akkor mire. A szobát azóta már felszámolták, a Ripost videója tehát korábbi, nem friss.

Ettől még felvet pár kérdést az, hogy a jelentős állami támogatással működő MTA miért költhetett olyan szobára, ahol szív alakú ágy és sarokkád is volt.

Hirdetés