Beletört a műkörme a rablásba

Egy negyvenéves egri nő kirabolta azt a trafikot, ahol eladóként dolgozott – írja az Index.hu.

hirdetés

A Heves megyei főügyészség közleménye szerint a nő februárban magához vette a kisfia citromsárga szigetelőszalaggal megerősített műanyag játékpisztolyát, a lánya narancssárga válltáskáját, amibe beletett egy fehér kesztyűt és egy fekete kötött sapkát, amire korábban két lyukat vágott.

Az arcára húzott sapkában és egy bő fekete kabátban lépett be az üzletbe reggel kilenckor, rászegezte kolléganőjére a játékpisztolyt, és felszólította, hogy adja át a pénzt. Az eladó rájött, hogy a fegyver nem fegyver, és a támadó is ismerősnek tűnt neki, ezért ellenszegült.

A rabló ekkor a pulton áthajolva kinyitotta a pénztárgépet, amiből kivett négyszázezer forintot, majd a pénzt a zsebébe gyűrte. Az eladó fel akarta hívni a rendőröket, de ebből verekedés lett, a támadó úgy megkarmolta a nyakát, hogy letört a műkörme. Végül kiment az utcára, ahol levette a kabátot, de a zsebéből kihullott a zsákmány egy része, amit a járdán hátrahagyott. Ez a pénz eltűnt, de a többit másnap, a házkutatáskor megtalálták.
A nőt korábban már másfél év felfüggesztettre ítélték, ezért az ügyészség börtönbüntetést kér rá, és 32 ezer forint megfizetésére is köteleznék.