Bevásárlókocsi a pécsi bíróságon

Bevásárlókocsikkal tologatják az iratokat a pécsi bíróságon – írta az OK!Pécs.hu. A lap cikke szerint nem tudni, hogy a kényszer vagy a praktikum miatt bukkantak fel az Interspar kocsija is a Pécsi Törvényszéken.

hirdetés

A portál olvasója által készített fotókon jól látszik az Interspar felirat a fogantyún, sőt az is biztosan beazonosítható, hogy a Pécsi Árkádból származik a kocsi, ugyanis a hátsó kerekeken gumi fékek vannak, amelyek a mozgójárdán képesek befékezni a bevásárlókocsit.

Bevásárlókocsi2

Úgy tudja a lap, hogy az Interspáros kocsin szállítják az iratokat a Pécsi Törvényszék és a Pécsi Ügyészség között, de ezt Kutas Tamás a pécsi ügyészség szóvivője cáfolta.

– Nekünk négy bevásárlókocsink van, amiket leselejteztek és mi megvásároltuk. Viszont egyiken sincs felirat, vagy logo – közölte tömören.

Így tehát egyelőre rejtély, hogy mit keres Intersparos bevásárlókocsi a törvényszéken.

A Pécsi Árkád bevásárlókocsijai a Spar tulajdonában vannak – mondta a hírre derültséggel reagáló Maczelka Márk a Spar Magyarország Kommunikációs vezetője.

– Előfordul időnként, hogy eltűnnek a bevásárlókocsik, de nem sok. Ezek ára típustól függően darabonként 25-35 ezer forint körül mozog – mondta Maczelka.

Számtalan cég árul egyébként iratszállító kocsikat, de ezek ára 50 ezer forint körül van. Egy ilyen kocsi sokkal impozánsabb látványt nyújtana a bíróságon is, de persze drágább is – közölte a lap.

A Pécsi Törvényszék későbbre ígért nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy honnan szerezték a SPAR-os kocsikat.