Botrányos közjáték a pécsi színházban

A Magyar Állami Operaház főigazgatója is kiment előadás közben csütörtök este a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó Újvidéki Színház Bánk bán című versenyelőadásáról – írja a Népszava.hu.

hirdetés

Az Urbán András rendezte előadásban több provokatív elem is volt, a színészek egyszer például megszakították a játékot és a haza fogalmáról értekeztek, illetve improvizáltak. A közönség egy részének felháborodását azonban az előadás zárójelenete váltotta ki, amikor is az egyik színész különböző intézkedéseket sorolt fel és arra kérte a közönséget, hogy mindenki akkor hagyja el a nézőteret, ha úgy érzi, hogy az adott intézkedés miatt már a hazáját is kénytelen lenne elhagyni.

Alig hogy elkezdődött a játék, a nézőtéren felállt Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, a fesztivál zsűrijének egyik tagja és tiltakozásul kiment a teremből. Szigethy Gábor színháztörténész pedig dilettánsnak nevezte az előadást – olvasható a hírportálon.

A végén viszonylag kevesen maradtak bent, de ők hosszasan megtapsolták a színészeket.

Az előadást tavaly novemberben mutatták be Újvidéken és most az egyik válogató Perényi Balázs javaslatára került be a POSZT versenyprogramjába.