Brüsszelben is megvédik

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa szerint csak a Fidesz–KDNP európai parlamenti (EP-) választási listáján szereplő jelöltek tudják majd képviselni a rezsicsökkentés politikáját Brüsszelben is, írja az Mno.hu.

hirdetés

Németh Szilárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormánypártok EP-képviselői nagy segítséget jelentenek majd a kabinetnek és a Fidesz–KDNP országgyűlési frakciójának abban, hogy kiterjesszék a rezsicsökkentést az ipari energiaárakra, valamint a háztartási rezsicsökkentés folytatásában és a tudatos fogyasztói magatartást elősegítő fogyasztóvédelmi intézkedések meghozatalában.

Szavai szerint az új kormánynak meg kell majd küzdenie az EU-val, mert az unió néhány vezetője és bürokratája, „hatalmukon bőven túlterjeszkedve”, nem először „ugrott neki” a rezsicsökkentésnek. Példaként említette, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárással is „fenyegetett” a hatósági árak alkalmazása miatt. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Magyarországon kívül még 17 uniós tagállam használ hatósági árat a háztartási energiánál, olvasható a cikkben.