Cápák tartják rettegésben a pécsieket

Sokakat érdekelhet majd az Első Cápatudatossági Világnap Pécsbányán, mely egyszerre próbál poénos, de kellően komoly is maradni – írja a Bama.hu

Bár Magyarországon nem igazán kell aggódni a cápák miatt, érdemes tisztában lenni pár fontos dologgal velük kapcsolatban, ezért érdemes ellátogatni Pécsbányára a közösségi ház pénteki, cápatudatossági világnapjára.

Már fel is állították a kartonból készített fotósablonokat, amikkel cápás fényképeket lehet csinálni, majd jelmezverseny, ügyességi vetélkedő, jógagyakorlat, kreatív foglalkozás, arcfestés, filmrészletek és még irodalmi műveket is bemutatnak, amiknek köze van a vizek talán legrettegettebb halfajtájához. A gyerekek és felnőttek számára is fontos lehet, hogy megismerjék a cápák szerepét az élővilágban, még akkor is, ha lakhelyeik messze vannak Magyarországtól.

Az esemény népszerűsítéseként fotóverseny is van, itt az “Én a cápa” címmel várnak kreatív fényképeket a Facebook-esemény oldalára jövő csütörtökig, a legjobbakat díjazzák és kiállítják.