Csíkszereda kiejtette Bukarestet, szólt a Székely Himnusz!

A harmadosztályban játszó AFK Csíkszereda kiejtette a román labdarúgó-kupa negyeddöntőjében a Dinamo Bucuresti csapatát csütörtök este – írja az Origo. A szurkolók egy emberként énekelték a Székely Himnuszt!

hirdetés

A Csíkszeredában játszott mérkőzésen a gól nélküli első félidő után a székelyföldi együttes két gyors góllal lepte meg a bukarestieket. A 48. percben Majzik Adrián szabadrúgásból szerzett vezetést, Magyari Szilárd pedig az 52. percben egy távoli bombával növelte a csíkiak előnyét. A Dinamó Dan Nistor két góljával gyorsan egyenlített, és a hosszabbítás második félidejében Mihai Neicutescu góljával a vezetést is megszerezte. A székelyföldi csapat azonban nem adta fel, és öt perccel a lefújás előtt Berde István egyenlített.

A győzelmet a Székely Himnusszal ünnepelték a szurkolók, nem is akárhogy:

A tizenegyesrúgások első sorozata sem döntötte el a párviadalt. Később azonban a Csíkszereda kapusa hárította a Dinamo utolsó 11-esét, és kivívta a továbbjutást. A közönség már ünnepelt, amikor a bíró jelezte: megismételteti az utolsó 11-est arra hivatkozva, hogy a csíkszeredai kapus a rúgás előtt elmozdult a gólvonalról. Bordás Dániel azonban a megismételt büntetőt is kivédte.

A Román Kupában két székelyföldi csapat is bejutott a legjobb nyolc közé. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szerdán 5-0-s győzelmet aratott a másodosztályú CS Mioveni otthonában – írja az Origo.