Csontváry-ügy: nem mindenki megértő

Lázár megnyugtatta a pécsieket, de L. Simon László és Gulyás Gábor, a tárlat kurátora már egyáltalán nem voltak ilyen megértőek. A hétfőn rendezett Csontváry tárlat szakmai kiállításmegnyitóján kifejtették véleményüket a pécsi balhéról – olvasható az Origo.hu cikkében

hirdetés

Lázár János vasárnap a szokásos magabiztosságával igyekezett mindenkit megnyugtatni ez ügyben. Elmondta: ő ugyan megérti a pécsiek aggodalmát, de el kell hinniük, hogy a szervezők nem akarnak semmit elvenni a várostól, inkább adni akarnak valamit az országnak és a világnak.

L. Simon László, miniszterhelyettes ezzel szemben jóval dühösebbnek tűnt. A hétfőn rendezett szakmai megnyitón fejtette ki véleményét.

– Ennyi akadály, ennyi negatív energia, ami ennek a kiállításnak a megszervezését övezte, bizony még nem tornyosodott fel kiállításszervezők elé.

Nála már csak Gulyás Gábor, a tárlat kurátora fogalmazott sarkosabban, mikor fojtott dühvel közölte, hogy itt bizony „roppant erők” mozdultak meg annak érdekében, hogy megakadályozzák Csontváry Várba megálmodott életműkiállítását – olvasható a hírportálon.

A kurátor természetesen a politikai ellenérdek megtestesüléseként értékelte a tárlat körül kialakult botrányt.