Igen, ő is PMFC-s

Pénteken hivatalosan is bejelentik, de a bz-berlin.de lap már csütörtök este megírta, hogy megegyezett egymással Dárdai Pál, és a Hertha BSC, így a magyar szövetségi kapitány lesz jövőre is a berlini klub edzője – közölte az Index.hu.

hirdetés

Ráadásul olyan megállapodást kötött egymással Dárdai és Michael Preetz, a klub menedzsere, amely példátlan a Hertha történetében.

Ez pedig az, hogy határozatlan időre szól a megállapodás, ami azt jelenti, ha bármelyik fél elégedetlen a másik munkájával, bármikor felmondható és Dárdai ismét visszakerülhet az utánpótlásba dolgozni. Ez a bizalom azt is jelenti, hogy Dárdainak nem lehetnek anyagi követelései a klub felé.

Ami a pénzügyeket illeti, Dárdai a junioroknál havi 10 ezer eurós havi fizetést kapott, ezt most az ötszörösére emelik, azaz évente 600 ezer eurót tehet zsebre a magyar szakember, amennyiben mindenki elégedett lesz.

Dárdai Pált február 5-én nevezték ki a kiesés ellen küzdő Hertha megbízott edzőjének. Két nappal később, a Mainz elleni 2-0-s győzelemmel mutatkozott be. Összesen 15 meccsen 4 győzelemmel, 5 döntetlennel és 6 vereséggel zárta szezont, amelynek végén jobb gólkülönbséggel tartotta bent csapatát a Bundesliga I-ben.

Ezzel párhuzamosan, 2014. szeptember 18-a óta irányítja a magyar futballválogatottat is, eddig öt meccsen a mérlege: 2 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség.