Dárdai: nem az eszemre hallgattam

Az MLSZ pénteken bemutatta a leváltott Pintér Attila helyére a múlt héten kinevezett ideiglenes szövetségi kapitányt. Dárdai Pál azt mondta, olyan játékosokat akar a válogatottban látni, akikben “van vér”, és akik bizonyítottak külföldön. A bírálatokra visszaszólva azt mondta, igenis van tapasztalata, megvan a kellő tudása – írta az Origo.hu.

hirdetés

A magyar válogatott szöveségi kapitányának három meccsre kinevezett Dárdai Pál pénteken lendületesen kezdte első sajtótájékoztatóját. Egy prezentációban mutatta be, kik alkotják a stábját, és milyen kritériumoknak kell megfelelniük azoknak a játékosoknak, akik magyar válogatottat szeretnének lenni.

“Karaktereket keresek. Olyanokat, akikben van vér, akiknek ha belenézek a szemébe, látom, hogy képesek a csapattal együtt egy célért küzdeni” – mondta Dárdai, majd az Origo kérdésére azt válaszolta, a legjobb formában levő, leghatározottabb játékosokból fogja összeállítani a csapatát, és őket fogja rendszerbe illeszteni, nem a szisztémához keres játékosokat.

“Kellenek egy csapatba zsenik, aztán kellenek vezérek és csapatemberek is. Dzsudzsák Balázs egy zseni, vigyázni kell rá, és rájátszani az ő erősségeire. Gera Zoltán vezér, és vezér Szalai Ádám is, akinek véleményem szerint ott van a helye a csapatban. Ott lenne a helye Huszti Szabolcsnak is, de ő hozott egy döntést, amit el kell fogadnunk. Sokat várok viszont Steiber Zoltántól, aki az ő útján halad” – sorolta Dárdai Pál. A prezentációban az egész válogatott keret szerepelt, óriási meglepetések nincsenek benne, ahogy a szakmai stábban sem, még ha fel is tűnt néhány új arc.

A megbízott kapitány elmondta, elsősorban a légiósokban bízik, hiszen a nemzetközi szintű meccsekhez nemzetközi szintű tapasztalatokra van szükség. “Jó, ha kikerül egy játékos, szokja a közeget és a sebességet. Ha ez nincs meg, akkor elbizonytalanodik a fontos pillanatokban, ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak.”

Megerősítette, egyelőre csak három meccsre tervez, nem akar a soron következő selejtezők utánra tekinteni. Az október 11-ei, romániai meccsről csak annyit mondott, ott már látszani fog, milyen válogatottat akar visszakapni a pályán. “Az erőnléti edzőmnek lesz majd dolga elég, mert lehet, hogy túlhajszolom majd a játékosokat edzésen” – tette hozzá nevetve.