Dinasztiák sora a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem jogi karának frissen megválasztott dékánja, Kecskés László a saját fiát nevezte ki a kereskedelmi tanszék vezetőjének, azonban a jelek szerint nem ez volt az első ilyenfajta döntés a vezetés részéről, írja az Index.hu.

hirdetés

Néhány éve például a tanszékvezetői posztot Somfai Balázs vette át, méghozzá az édesanyjától Somfainé Filó Erikától. Ugyanezen a tanszéken oktatóként van jelen Korinek Beáta, akinek édesapja Korinek László professzor, a kriminológia tanszék vezetője volt, olvasható a cikkben.

A lap forrásai szerint Zeller Judit adjunktus is a karon tanít, ő Zeller Gyula rektorhelyettes lánya, de a Kajtár család két tagja is a karon tanít, valamint Kiss László, a közigazgatási jogi tanszék professzora is fiával dolgozott egy rövid ideig.

 

  • pppp

    Nem csak a jogi karon, az egész egyetemen így van, komplett családfákat lehetne összerakni a PTE telefonkönyve alapján.

    De ez inkább a kisvárosi miliő miatt van így, és nem csak az itteni egyetemre, sőt nem kizárólag egyetemekre igaz: a közigazgatásra, közintézményekre, az egész közszférára.

    A kisvárosi miliőben, mint pl. Pécs, egyszerűen nincs is más épkézláb munkalehetőség, nincs lüktető versenyszféra, multicégek, erős középvállalkozói szféra. A semmirekellő gyereket benyomjuk az egyetemre (ez még inkább igaz volt, amíg létezett szóbeli felvételi), majd szerzünk neki állást bent vagy máshol a közszférában vagy önkormányzati, állami cégnél. A kisvárosi miliőben mindenki valakinek a valakije, kell állás az egyetemi prof csemetéjének, a kórházigazgató fiának, az iskolaigazgató nejének, stb. Ez régen is így volt, és nem csak Pécsett.