Drogteszt: valakinek legyen kötelező!

Évenkénti drogtesztre kötelezné a 12 és 18 év közöttieket, a politikusokat és az újságírókat Kocsis Máté. A VIII. kerületi polgármester erről javaslatot is benyújt az országgyűlésnek – írja az Origo.hu

hirdetés

Különös ötlettel állt elő Facebook-oldalán Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere. A politikus rendszeres drogtesztre kötelezné a szerinte fiatalokat, a döntéshozókat és a közvélekedést formálókat.

„Szinte minden nap olvasni droggal kapcsolatos híreket. A téma körül komoly viták bontakoznak ki, mert egyre több társadalmi réteget érint. Megdöbbenve olvasom sokszor, hogy számos “szakértő” drogpolitikát emleget, ugyanakkor sokan vagyunk, akik inkább drogellenes politikáról szeretnénk hallani. A drog ugyanis életveszélyes, féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is. Szerintem érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. Így a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozhatna az évenkénti kötelező drogteszt. Javasolni fogom az országgyűlési frakciónak, hogy a közeljövőben tűzze napirendre a kérdést és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabály-tervezetet” – írja posztjában Kocsis.

A poszt nem aratott sikert a hozzászólók között. Többen azt emlegetik, hogy majd ők eldöntik, kik ellenőrzik a gyerekeiket, de van olyan is, aki felemlegeti, hogy talán a tűcsereprogramot nem kellett volna megszüntetni a Józsefvárosban.