Egy csomó helyen száguldozhatunk

Több útszakasz sebességhatárát is felülvizsgálta a Nemzeti Közlekedési Hatóság, így felemelték a sebességhatárokat többek között az M0 északi és déli szektorán. Három autópálya egy-egy szakaszán is gyorsabban lehet haladni – írja az Origo.

hirdetés

Az elmúlt évtizedben komoly fejlődésen ment keresztül a hazai úthálózat, ami azért ha a nyugati szintet nem is, de a korábbi állapotokat messze felülmúlja. Csakhogy a sebességhatárok sok esetben nem követték az úthálózat javulását,
ezért most a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) felülvizsgálta a korlátozásokat.

Több szakaszon, például az M0-ás északi szektoránál (a 2-es főút és az M2-es csomópontjánál) a korábbi 80 km/h-s korlátozást feloldva immár 100-zal lehet haladni, és ezt az Origo rendszeresen arra járó munkatársa is tapasztalta. Ugyanígy 100-ra nőtt az M51-esen is a sebességhatár, közölte a portállal a Magyar Közút Zrt. képviselője. Az M0 déli szektorában (az M6 és az M7 között) pedig 100 helyett 110-zel hömpölyöghet az autófolyam.

Azok, akik gyakran autópályáznak, biztosan örülni fognak az M5-ös autópálya fővároshoz közeli részén történt emelésre, tavaly óta már ott 100 helyett már 130-cal lehet haladni. Most ugyanúgy 130-ra nőtt a korábbi 100 km/h-s korlátozás az M6-os érdi szakaszán, míg a budapesti 8 kilométeres részen már 80 helyett 100-zal lehet haladni.

Bár az M3-as mostanság a lezárt szakaszok és a dugók miatt került be a hírekbe, jó hír, hogy mostantól két részén is 100-ról 120-ra emelkedett a csúcssebesség.

Bővebben itt.