Egyre szigorúbban ellenőrzik a szállásadókat Pécsen

Szigorúbb ellenőrzések lesznek Pécsen a szállásadókkal kapcsolatban, az idegenforgalmi adóból pedig 25 százalékos bevételnövekedést várnak – írja a Pécsi Újság.hu.

hirdetés

Mivel az önkormányzat adóügyi osztálya szerint korábban aránytalanul magas volt a mentes vendégéjszakák száma az össz-vendégéjszakákhoz képest, fokozottabb ellenőrzések várhatóak a jövőben.

Idén már három fővel növelték az adóügyi osztályon dolgozók számát, a szállásadókat így egyre intenzívebben ellenőrizhetik.

Nagy Zoltán, az adóügyi osztály vezetője a Pécsi Újságnak elárulta, hogy a vizsgálatok az adózás rendjéről szóló törvény figyelembevételével zajlanak, továbbá elmondta, hogy a bejelentési, bevallási, könyvvezetési kötelezettségek teljesítését éppúgy ellenőrzik, mint a vendégektől beszedett adó határidőben való megfizetését.

A cél az, hogy megpróbálják kiszűrni a potyautasokat a rendszerből, amit fő vonatkozásaiban már sikerült is teljesíteni.

Nagy Zoltán szerint mindenki érdeke, hogy ha nő a vendégforgalom a városban, akkor ne az idegenforgalmi adó be- vagy be nem szedése miatt legyen verseny, hanem a szolgáltatások színvonala döntsön a versenysemlegesség biztosítása érdekében.

A terv huszonöt százalékos bevételnövekedés, s így a százmillió forintos tervezett összbevétele elérése reális célkitűzés lehet az idei évre.