Együtt a Korszakváltók Pártjában

Gőzerővel folyik a helyezkedés a szombaton teljes körű tisztújításra és új alapszabály elfogadására készülő Együtt a Korszakváltók Pártjában, adta hírül a Magyar Nemzet.

hirdetés

A lap információi szerint a Bajnai Gordon formációjában zajló belharc jellegű taktikázás elsődleges célja, hogy ne Kónya Péter, az egyik alapító, a Szolidaritás mozgalom vezetője legyen az új elnök. Mivel a jelenleg mindössze háromszáz tagot számláló pártban a legnagyobb mozgósítóerővel a Szolidaritás rendelkezik, úgy tudjuk, a másik két alapító, a Milla és a Haza és Haladás Egyesület most gőzerővel próbálja aktivizálni saját támogatóit. Bár az Együttben a háromszáz fős moratóriumot korábban a „beszivárgók” elleni védelemmel magyarázták, ennek célja tudomásunk szerint mindvégig a valódi tagsággal és támogatottsággal bíró Szolidaritás kordában tartása, háttérbe szorítása volt.

Nem véletlen, hogy Kónya a tisztújítással kapcsolatban a tagfelvétel megnyitását, a párt alulról jövő demokratizálódását sürgeti. A mozgalom vezetője már korábban egyértelművé tette azt is, van forgatókönyv arra az esetre, ha Bajnaiékkal nem folytatódna az együttműködés, sajtóértesülések szerint Kónyáék ez esetben a Demokratikus Koalícióhoz (DK) közelednének.

A lap úgy tudja, a millás Juhász Péternek nem sok esélye van a pártelnökségre, miközben a befutónak tartott társelnök, Szigetvári Viktor helyzete sem egyértelmű.