Eladták a Tv2-t?

Szombat délelőtt hivatalosan is bejelentette a Tv2 vezetése a kereskedelmi csatorna dolgozóinak, hogy az eddigi tulajdonos, a ProSiebenSat1-csoport eladja a Tv2-t – írja az Index.hu.

hirdetés

Az Index Tv2-s forrásokra hivatkozva azt írja, hogy szombat délelőtt hivatalossá vált, hogy eladták a Tv2-t. Az országos kereskedelmi csatorna dolgozóit a vezérigazgató, Simon Zsolt tájékoztatta erről szombat délelőtt 10 órakor.

Simon Zsolt állítólag azt jelentette be délelőtt, hogy ő maga vette meg a csatornát a Tv2 gazdasági igazgatójával, Yvonne Dederick-kel közösen. Azt mondta, nincs ekkora magántőkéjük, de hogy milyen befektetői csoportokkal működik együtt, azt még munkatársinak sem árulta el. Csak annyit mondott, hogy a mögötte álló cég magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

A hírportál szerint az eladási ár tízmilliárdos nagyságrendű lehet, de erről konkrétumokat nem mondott Simon. A Tv2 árbevétele egyébként 2012-ben 12,5 százalékot csökkent, és 2010 és 2012 között összesen 18 milliárd forintos veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

Az Origo.hu-n az olvasható, hogy Koltay Tamás, a Tv2 szóvivője nem erősítette meg az Index értesüléseit. Csak annyit mondott, hogy a ProSiebenSat1 és a Tv2 a tervek szerint hétfőn fog kiadni sajtóközleményt, amelyben a részletekről tájékoztatják a nyilvánosságot.

  • Aglaja

    A cím helyesen: Eladták a TV2-t. A kérdőjel felesleges.