Elég „vad” gasztronómiai bemutató lesz Pécsen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Szervezetei által közösen útjára indított eseménysorozat keretében a vadhúsfogyasztás népszerűsítésére gasztronómiai bemutatót tart Pécsett március 22-én, a Kossuth téren – írja a Magyarmezőgazdaság.hu

Mint elhangzott, az általuk útjára indított kezdeményezéssel a vadhúsfogyasztást szeretnék mind szélesebb körben népszerűsíteni. Ennek érdekében már az elmúlt esztendőben a Szentlőrinci Vadásznapon, valamint a Szentlőrinci Gazdanapokon is tartottak hasonló bemutatót, amelyeken pillanatok alatt elfogyott a több kilónyi vadhúsból készült szarvaspörkölt.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy hazánk vadászati nagyhatalom, mind mennyiségben, mind minőségében a világon egyedülálló vadállománnyal rendelkezünk. A vadhús fogyasztásában azonban Európában az utolsók között vagyunk, évente 6-7000 tonna vadhús kerül a piacra, az egy főre eső mennyiség negyven dekagramm. Miközben például Svédországban a lakosság 61 százaléka hetente legalább egyszer eszik vadhúsból készült ételt, négy százaléka pedig rendszeresen. Ott az egy főre eső vadhús mennyisége eléri az 1,7 kilogrammot.

A felhasznált vadhús szarvashús lesz, melyet a neves mesterszakács, Peteli Gábor fog elkészíteni, valamint az érdeklődők számára gasztronómiai tájékoztatót tart. A főzést követően pedig az elkészült egytálételt bármely érdeklődő számára hozzáférhetővé teszik, ingyenesen. A főzés kezdési időpontja a fent megjelölt napon 12 óra, a kóstolás pedig 14.30-kor kezdődik.

Hirdetés