Elengedhetetlen a digitális tudás

A 15 év feletti magyar lakosság 42 százaléka még soha nem használta az internetet, pedig a digitális írástudás ma már a munkaerőpiacon való elhelyezkedés miatt is nélkülözhetetlen, olvasható a Metropol.hu oldalon.

hirdetés

A hálózati feltételek ugrásszerű javulása ellenére a háztartások harmadában még mindig nem fizetnek elő az internetre. Ez a szám már egybevág a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataival: méréseik szerint ugyanis a 16–74 éves magyar lakosság körében 71 százalék a rendszeres internethasználók aránya. Ezzel az eredménnyel már csak egy százalékra vagyunk az uniós átlagtól, írják a cikkben.

Rab Árpád, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ igazgatója szerint elképzelhető, hogy valaki anyagi okokból nem engedheti meg magának az okostelefont, vagy a számítógépet. – Ma is biztos vannak olyan munkahelyek, ahol nem szükséges a digitális tudás, de akinek nincs internet-hozzáférése, az eleve hátránnyal indul a munkakeresésben is, hiszen az állások jelentős részét már internetes portálokon hirdetik meg