Eljárást indítottak Gyurcsányék cége ellen

Piacfelügyeleti eljárást indított a Magyar Nemzeti Bank a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Altus Portfolio Kft. ellen – írja a Pesti Srácok

hirdetés

Alapos a gyanú ugyanis arra, hogy Gyurcsányék cége jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzett, s ezzel súlyos törvénysértést követhetett el. Az ügyben Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő tett bejelentést még tavaly októberben.

Budai a PestiSrácok.hu-nak elmondta: a napokban levelet kapott a Magyar Nemzeti Banktól (MNB), amelyben arról tájékoztatták, hogy tavaly októberi bejelentése alapján piacfelügyeleti eljárást indítottak az Altus Portfólió Kft. által a Human Operator Zrt.-nek nyújtott kölcsön miatt. A fideszes képviselő szerint a jegybank ilyen vizsgálatot csak abban az esetben indít, ha van elegendő bizonyíték a jogosulatlan pénzügyi tevékenység megállapítására. Ezért nagy esélyt lát arra, hogy a vizsgálat eredményesen zárul, és a jegybank felügyeleti szerve megállapítja, Gyurcsányék cége törvénytelen módon adott kölcsön Czeglédy Csaba érdekeltségének.

hirdetés