Ember a Marson!

Eleinte sokan kétkedve fogadták a Mars One kolonizációs projektet, amelyet egy holland nonprofit cég hozott létre, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a grandiózus terv meg is fog valósulni, írja az Mno.hu.

hirdetés

A szervezet 2024-ben szeretné elindítani négyfős csoportját a Marsra, ők lennének az első állandó telepesek a bolygón. Több mint 200 ezer ember jelentkezett a Mars One felhívására tavaly augusztus 31-éig. Decemberben egy nagyon komoly rostálást követően 1058-an maradtak a listán.

Az első körön túljutottak között 297 amerikai állampolgár van. A második legtöbb jelöltet, 75-öt Kanada szolgáltatta, majd India következik 62 és Oroszország 52 jelölttel. Összesen 107 országból jelentkeztek önkéntesek, olvasható a cikkben.

Az emberek kiválasztását egy nagyon alapos felkészítés követi. Mindenki kap orvosi alapképzést, emellett meg kell tanulniuk szerelni, javítani, növényeket termeszteni a speciális környezetben. A tréning négyfős csapatokban történik, hogy a jelentkezők összeszokjanak, és olyan területeket választanak ki kiképzési helyszínnek, amelyek hasonlítanak a marsi körülményekhez, például hideg égövi, sziklás sivatagokat.