Érkezik az iPhone 6

Nagyra nő, jó akkumulátora lesz, és valószínűleg egy okosóra is érkezik hozzá. Mit jelenthet be este a Apple? – így az Origo.hu

hirdetés

Elvileg az idén óriási újdonságokkal rukkol elő a cég, hiszen az eredeti Macintosh bemutatójának helyszínén, a cupertinói Flint Előadó-művészeti Központ mellett egy kisebb épületet húzott fel a bemutatóra. Az építmény méretei hatalmasak, de nem tudni, mit rejtenek a fehér falak, színpadot vagy valami egészen mást.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az Apple az iPhone-ok mellett az évek óta pletykált iWatch okosórát is bejelenti, mivel a cég divattal foglalkozó bloggereket és neves divatlapok újságíróit is meghívta a keddi termékbejelentésre. Közülük többeket az Apple most először invitál termékbemutatójára, a korábbi iPhone-ok premierjére még nem voltak hivatalosak.

Magyar idő szerint este hétkor biztosan kiderül, hogy az Apple mivel próbál felülkerekedni a főleg androidos konkurencián, amelynek készülékeibe egyre nagyobb kijelzők kerülnek. Bár egy újabb Android-mobil már egyre nehezebben fér el a zsebben, a tepsimobilnak is becézett készülékek egyre népszerűbbek, mivel elfér bennük nagy kapacitású akkumulátor is.

Mostanra elég sok információ szivárgott ki az új iPhone-ban használt alkatrészekről, így már borítékolható, hogy az Apple is kénytelen a tepsi méretű készülékek felé nyitni. Pedig a cég éveken át tudatosan tartotta magát ahhoz, hogy egy okostelefonnak kompakt méretűnek kell lennie. Míg a tavalyi és az az előtti iPhone-ok négycolos kivitelben készültek, az új modellek 4,7 és 5,5 colos képernyővel várhatók – magyarázta az Origónak Horváth András, az iStyle nevű Apple-kereskedés vezetője.